Convert blir en del av Pearl Group Les mer

 

Pimcore

        
Pimcore er en prisvinnende enterprise open-source plattform som konsoliderer alle behov knyttet til produksjon, berikelse av og kontroll av digitalt innhold uavhengig av kanal, i en og samme løsning. 

For å lykkes med å skape en relevant kundereise i tråd med markedet du opererer i, kanalene du velger og kundene du ønsker å nå så er det kritisk at du både har kontroll på og kan arbeide effektivt gjennom hele produktets livssyklus og eget kreativt innhold. 

Dessverre er hverdagen for mange innen digital handel preget av at media er fragmentert på tvers av organisasjonen og systemer, samtidig som produktinformasjonen både er tungvint å registrere, berike og tilpasse til kanal og kundegruppe. 

Pimcore er en enterprise open-source plattform som består av en portefølje av produkter spesifikt utviklet for å håndtere disse utfordringene. Selskapet ble etablert i Østerrike i 2010 og har siden den gang vunnet en rekke priser for sin innovative og fleksible løsning, som i dag brukes av over 100 000 bedrifter verden over, blant annet  SONY, IKEA, Burger King, Pepsi og Intersport. 
 

Convert have over the last 6+ years been an instrumental part of Pimcore’s success in the Norwegian market. As an experienced digital commerce agency they have mastered the use of MDM, PIM, DAM and CMS and have demonstrated dedication and ability to deliver great value for their clients.

Christian Kemptner, Marketing & Partner Management

 

Master Data Management (MDM)


Med Pimcore MDM så har man en felles plattform som sentral hub for all relevant data strukturert etter en svært fleksibel datamodell som tilpasses deres behov, selv med millioner av produkter og tusenvis av attributter så får du kontroll med hierarki, struktur, validering, versjonskontroll, beskrivelser, oversettelser, dokumentasjon, attributter, dashboards og rapporter for å nevne noe.  

Siden Pimcore er en open-source plattform så står man fritt frem til å tilpasse den etter deres behov og siden den er API-drevet så kan vi integrere den på tvers av systemer dere bruker i dag og vil ta i bruk fremover. 

Det gir dere muligheten til å effektivisere time-to-market og redusere interne ressurser tilknyttet opprettelse og vedlikehold av produktdata. Eksempelvis ved å integrere med leverandører slik at data overføres automatisk, importer data fra leverandører som ikke kan integreres eller gi leverandøren en begrenset tilgang til plattformen slik at de kan registrere data for dere. 

 

Product Information Management (PIM)


Vår erfaring er at man typisk står fastlåst i en situasjon der ERP-systemet håndterer kjernedata på en god måte, men er for rigid for å håndtere produktberikelsen og media slik man ønsker. Dermed pusher man det ansvaret over til ecommerceplattformen som kan være mer fleksibelt, men tilsvarende ineffektivt i forhold til det kontinuerlige arbeidet som kreves ved å berike og vedlikeholde produkter. Spesielt utfordrende for aktører som hanskes med en større produktkatalog, er tilstede i flere markeder eller både jobber B2C og B2B.   

Med Pimcore PIM så strømlinjeformer du bedriftens prosess på tvers av avdelinger samtidig som du tilpasser produktinformasjonen til hvert enkelt land, marked eller kanal. 

 

 

Digital Asset Management (DAM) 


Med Pimcore DAM kan du sentralisere alle digitale medier i ett system, oppdatert med korrekt informasjon og tilpasset til hvert enkelt bruksområde. Høres naturlig ut ikke sant? Likevel er vår erfaring at digitale medier er spredd over flere avdelinger internt, lagres ulikt i ulike systemer og er kilde til tidkrevende redigeringsarbeid for å tilpasse mediet til hver enkelt kanal.  

Ethvert selskap innen digital handel er sitt eget medieselskap, ved å sentralisere medier i et DAM får bedriften kontroll uavhengig av avdeling eller kanal. Har du et bilde som skal brukes i nettbutikken, som annonsebanner, i fysisk butikk, katalogproduksjon og til SoMe så finnes det nå et sted, systemet transformerer filen til de ulike størrelsene du har behov for automatisk og versjonene lagres samme sted. 

Pimcore DAM støtter 220+ bilde, video og dokumentfiler for forhåndsvisning, samhandling, redigering, transformasjon og publisering til de ulike kanalene du ønsker, som for eksempel Pimcore CMS, Adobe Commerce eller Amazon Marketplace. 


 

Digital Experience Platform (DXP/CMS) 


Pimcore CMS er et Content-Management-System som ligger i samme løsning som PIM og DAM og er naturligvis open-source. Den største fordelen ved å bruke Pimcore CMS er graden av frihet du får ved oppsett og utseende av innholdssider, det gir deg muligheten til å lage innhold slik du ønsker det skal se ut, uten behov for utviklere. 

Du har valget mellom å bruke løsningen som del av en rendyrket GraphQL-API-basert headless strategi, alternativt kan du gå for en hybridmodell hvor du bruker moduler fra CMS løsningen og får det beste fra to verdener. 
 

Fordeler med Pimcore CMS: 

 • Stor grad av frihet i oppsett og utseende av sidene, slik at du kan lage innholdet slik du ønsker det skal se ut uten behov for utviklere 
 • Dra-og-slipp grensesnitt for å enkelt bygge innhold og unike sidemaler. 
 • Gode verktøy for organisering av store mengder innhold og mange redaktører.
 • Tilpass innholdet til ulike brytningspunkter, for å gi unike opplevelser, uavhengig av device
 • Innebygd planlegger gjør det mulig å tidsstyre publisering av innholdsblokker og sider.
 • Dra produkter direkte inn i innholdet, som vises dynamisk.
 • Sett sammen avanserte sidelayouter med ulike kolonneoppsett, eller lag egne maler.
 • Tilrettelagt for A/B-testing helt ned på element-nivå.
 • Definer egne bildestørrelser for mobil for å øke nettsidehastighet og brukeropplevelse på mobil. 

Les mer om Pimcore CMS

Med Pimcore PIM, DAM og CMS får dere 

 

 • Lav TCO med open-source uten lisenskostnad 
 • Moderne API-drevet plattform 
 • Open Source - Tilpasser løsningen til deres behov, ikke motsatt 
 • Raskere time-to-market for produkter i alle kanaler
 • Full kontroll over all produktinformasjon, media og digitale kilder.
 • Effektiv, strømlinjeformet prosess hvor man samarbeider om å skape og berike produkter.
 • Komplett kontroll over hele produktspekteret for alle markeder og merkevarer, på flere språk.
 • Ingen proprietær lock-in gir dere kontroll over egen løsning  
 • Perfekt utgangspunkt i en Headless Commerce strategi 
 • Svært fleksibelt CMS - Lar deg være kreativ, uten tradisjonelle malverk 

Få tilgang til kompetansen bak teknologien


PearlConvert er en Pimcore Silver Partner med 6+ års erfaring, i løpet av denne tiden har vi utviklet PIM og DAM prosjekter som stand-alone og som del av større ecommerce prosjekter. Vi har kjent på utfordringer som å levere PIM-system for 150+ nettbutikker, håndtert prosjekter med store produktkataloger (1,2M SKUs) og komplekse datamodeller for både B2B og B2C for å nevne noe. 

Pimcore CMS har faktisk vært vårt standard CMS alternativ siden 2016 og vi har utviklet en tett integrasjon mellom ecommerce plattformen Magento og Pimcore. Vi har også utviklet en rekke integrasjoner mellom Pimcore PIM og flere ERP-systemer. 

Disse erfaringene har resultert i et egetutviklet, funksjonsrikt rammeverk for både Pimcore PIM, DAM og CMS som gir dere en bedre plattform til lavere kostnad. 
 

Vil du vite mer?

Ta en prat med Markus, han er utrolig dyktig på de fleste temaer innen digital handel, og er en trivelig kar i tillegg!

Ta kontakt

Digital strategi, digital transformasjon og endringsledelse

Design, UX og CRO

Netthandel for B2C og B2B-aktører

Masterdata, produktberikelse og mediehåndtering

Best of breed-partnere og inhouse tech

Marketing, personalisering, lojalitet, kundeservice & salg

eCom marketing-spesialister hjelper deg med SEO, SEM og mer

Support, hosting og videreutvikling

Meld deg på nyhetsbrev!