Convert blir en del av Pearl Group Les mer

 

Floyd


I et mindre marked som Norge så er vi alle kjent med at det er noen få aktører som alltid skiller seg ut som naturlige ledestjerner innen digital handel. De er innovative, deler av sine erfaringer med bransjen og er en inspirasjonskilde for mange. Floyd er en kleskjede som i flere år har bevist at de virkelig fortjener utmerkelsen “årets nettfavoritt”. 

En av Norges beste nettbutikker viser veien fremover og lanserer Skandinavias første Adobe Commerce PWA løsning

 

Floyd.no er en av Norges ledende motebutikker for kvinner på nett. Nettbutikken er en del av det familieeide konsernet Floyd AS, som i dag består av merkevaren Floyd som forhandles i 50 Floyd butikker, nettbutikken Floyd.no, i tillegg til 200 frittstående forhandlere i Norge.

Vi har hatt lyst til å jobbe med Floyd helt siden vi møtte gründeren, Guro Smith i 2015, men det skulle ta hele 5 år før de bestemte seg for å gjøre både plattformskifte og bytte av ecommerce byrå, heldigvis falt valget på PearlConvert.

 

Hva er de viktigste valgene for fremtiden, som påvirker oss allerede nå? 

 

Floyd hadde gjennomført en research fase hvor man undersøkte hvilke trender innen digital handel som vil være toneangivende de neste årene. Dette var viktig for Floyd, ikke for innovasjon i seg selv, men for å gjøre et velinformert og veloverveid valg for fremtiden. For plattformbytter er en stor investering som både representerer risiko og muligheter man må leve med i flere år, et valg som har en direkte og avgjørende rolle i hvordan selskapet kan utvikle seg i årene fremover. 

Et tema Floyd hadde identifisert som viktig var om man skulle satse på en tradisjonell tilnærming eller gå for en headless commerce-tilnærming med en PWA (progressive web apps) front-end. 

PearlConvert hadde et internt produktteam som hadde startet utviklingen av en ny front-end basert på Magento PWA Studio, men det var fortsatt tidlig fase utvikling planlagt for en lengre tidshorisont, for det var fortsatt ingen i Skandinavia som hadde lansert en ny Adobe Commerce nettbutikk med en front-end basert på PWA Studio. 

En slik satsing ville med andre ord representere både betydelig risiko, en mer faseinndelt roadmap i forhold til funksjonalitet og omfattende investeringsvilje fra PearlConvert i en mye kortere tidshorisont. 

På den andre siden så vet man at PWA vil gi Floyd muligheten til å basere ecommerce-satsingen på en moderne arkitektur som kan gi et forsprang på konkurrenter, muligheter for å kapitalisere på Google sine Core Web Vitals-endringer og arbeide både raskere og mer kostnadseffektivt med brukeropplevelse. 

Dette var endringer som tvinger som frem og som man uansett må ta stilling til og leve med, så Floyd endte opp med å satse og vi tok utfordringen. 

Våren 2021 lanserte vi det som vil være Floyds nye ecommerce løsning, som igjen viser resten av markedet hva som skal til for å være blant Norges beste innen digital handel.

Når FLOYD.no skulle oppgraderes fra en eldre netthandelsplattform og løftes inn i fremtiden, falt valget på PearlConvert på bakgrunn av deres brede kompetanse og erfaring med å levere unike og solide netthandelsløsninger med sterk fokus på UX og CRO, samt viljen til å levere et “best-in-class” produkt. PearlConvert har gjennom prosjektet vært en engasjert og proaktiv sparringspartner, og vi har hele veien utfordret hverandre på veien mot vårt felles mål om å skape en unik netthandelsløsning med fremtidens design og teknologi.

FLOYD.no opplever PearlConvert som en dyktig samarbeidspartner som vil det beste for oss, og som er villige til å utfordre og sparre med høy faglig kompetanse og glimt i øyet. Vi kan trygt anbefale PearlConvert som leverandør. 


- Preben Nesheim, Utviklingsansvarlig FLOYD.no

PearlConverts rolle i prosjektet

Vil du vite mer?

Ta en prat med Markus, han er utrolig dyktig på de fleste temaer innen digital handel, og er en trivelig kar i tillegg!

Ta kontakt

Digital strategi, digital transformasjon og endringsledelse

Design, UX og CRO

Netthandel for B2C og B2B-aktører

Masterdata, produktberikelse og mediehåndtering

Best of breed-partnere og inhouse tech

Marketing, personalisering, lojalitet, kundeservice & salg

eCom marketing-spesialister hjelper deg med SEO, SEM og mer

Support, hosting og videreutvikling

Meld deg på nyhetsbrev!