Convert blir en del av Pearl Group Les mer

5 utfordringer en god martech-løsning bør løse for deg (og gi økt ROI)

Celine Ekornåsvåg

Head of Customer Engagement

Kontakt oss

5 utfordringer god martech løser

Det har aldri før vært større fokus på investering i moderne martech-løsninger. Og med god grunn - løsningene bistår deg med å engasjere kundene dine på tvers av kanaler, med personalisert innhold og automatiserte løp, som igjen bidrar til å bygge lojale kunderelasjoner og minimere kundefrafall.  

Men det er ikke alle som er der enda. Kanskje mangler løsningen din funksjonaliteten du trenger, eller den er tungvinn og komplisert å benytte. Eller kanskje du trenger du hjelp til å utforske mulighetene som finnes, og prioritere hvor du skal begynne. Vi har samlet en rekke utfordringer mange markedsførere møter på - kjenner du deg igjen er det kanskje på tide å bytte løsning?

1. Alle kunder mottar samme nyhetsbrev (personalisering er komplekst & tidkrevende)

Begrenset funksjonalitet kan bety mye tid brukt på å håndtere manuelle kundelister, uten mulighet for segmentering og personalisering. Eller kanskje er funksjonaliteten på plass, men lite brukervennlige løsninger gjør veien dit kompleks og tidkrevende. En annen utfordring kan være begrenset eller lav kvalitet på kundedata, nettopp fordi dette er en forutsetning for å skape personalisert innhold tilpasset hver enkelt kunde.

Martech-løsningen din bør kunne samle all relevant kundedata på tvers av systemer og kanaler, og identifisere og knytte data opp mot hver enkelt kunde. Slik at du får én sannhet om kunden i ett og samme system, og kan agere på kundens atferd i sanntid. Basert på denne innsikten vil løsningen personalisere for deg! Løsningen benytter data som kjøpshistorikk og brukeratferd til å gi personaliserte produktanbefalinger og tilpasning av innhold, enten basert på ulike segmenter eller på individuelt nivå. Kanskje du også vil sende kampanjen når kunden mest sannsynlig vil åpne den?

2. Det er vanskelig å identifisere hvilket innhold som engasjerer

Se for deg at ut du sender ut et nyhetsbrev til kontaktlisten din. Vanligvis får du noen indikasjoner ved måling av åpning og klikk-raten, men hvordan vite hva som fungerer og ikke? Eksempelvis kan lav åpningsrate bety at tittel og pre-header ikke treffer godt, men konsekvent lav åpningsrate kan også bety at e-postene dine går direkte til søppelpost. Eller, du følger nøye med på klikkraten, men vet kanskje ikke hvilket innhold de har klikket på?

Løsningen din bør bistå med å identifisere årsaken til resultatene du får, ettersom dette er en forutsetning for å forstå hvilke tiltak du bør iverksette for å forbedre dem. Det finnes flere verktøy for å nettopp dette, som hjelper deg med å analysere kampanjetrakten og optimalisere epost-kampanjer:

  • A/B-testing gir deg mulighet til å sende ut ulike versjoner av en epost til ulike andeler av målgruppen, og se hvilken som får best resultater. Du kan også sette opp testen slik at den epost-versjonen med best resultater “vinner” midtveis i utsendelsen, og at vinner-versjonen blir sendt ut til resten av målgruppen. På denne måten vil du oppnå bedre resultater, og kan ta med deg læring videre inn i nye kampanjer og A/B-tester.

  • Klikkrapportering og heat maps gir deg muligheten til å identifisere hvilket innhold som blir klikket på. Slik kan du kan analyse hvilket innhold som skaper engasjement, og bruke mindre tid på det som ikke gjør det ved neste kampanje. 

  • Muligheten til å knytte opp metadata på innholdselementene som tagger og interesser som lagres på kundeprofilen når kunden klikker på det, kan berike din forståelse av kunden. Du g du kan bruke dette til å følge opp kunden videre i automatiske løp og videre personalisere innholdet basert på interessen.

3. Det er utfordrende å nå kunden i relevante kanaler med rett budskap 

Når kundene er tilstede i en rekke kanaler, forventes det at du prøver å være der du også. Det blir fort mange verktøy å håndtere, som hver har egne målgrupper og innhold.  Hvordan unngå å sende samme innhold til samme kunde i flere kanaler, unngå å bruke budsjetter på kunder som ikke er interessert, eller som akkurat har kjøpt den samme varen som du prøver å promotere?

Ved å ha en løsning hvor du samler innsikten om dine kunder og hvilke kanaler de engasjerer seg i, kan du lage målgrupper og personalisert innhold tilpasset ulike kanaler. Her kan du spare deg for tid, innsats og budsjett - og ekskludere de som ikke er relevante.  Bruk også innsikten for å lage lookalike-målgrupper basert på dine beste kunder, så du kan nå ut til nye kunder som har større sannsynlighet for å være interessert i det du har å tilby. Du kan deretter lage automatiserte løp, som følger opp kundene dine ved bruk av ulike kanaler og med ulikt innhold, men du trenger ikke starte med alle kanalene samtidig, men ta dem  gjennom et lenger løp.

4. Det er vanskelig å identifisere hvilke kunder du holder på å miste, og å gjøre noe med det 

Frustrasjonen din over frafallende kunder øker, men ettersom du ikke vet når du er på vei til å miste dem, er det vanskelig å ta grep. Det er ikke noe nytt at det er 5 ganger hardere å få nye kunder enn å holde på eksisterende, men hva kan man egentlig gjøre for å holde på kundene dine?

En god martech-løsning bør gi innsikt i kundens livssyklus og life time value basert på kjøpshistorikk og atferd. Her kan du få prediktive tall på hvor kunden er livssyklusen, og om den for eksempel er ny, aktiv, frafallende eller inaktiv. Ved hjelp av dette kan du lage egne løp for å håndtere kundene som er i hver av fasene. Så fort løsningen identifiserer en frafallende kunde, kan du automatisk sende ut en kampanje som skal insentivere kunden til å komme tilbake. Du vil kanskje også behandle en aktiv og lojal kunde annerledes enn en helt ny kunde som ikke har gjort et kjøp enda.  

5. Det er vanskelig å identifisere hvilke markedsføringsaktiviteter som skaper resultater 

Uten rett verktøy kan mengden av kanaler og innhold på tvers av dem kan gjøre det utfordrende å forstå nøyaktig hva som skaper resultater. Å sammenligne resultater på tvers av kanaler blir fort en tungvinn og tidkrevende oppgave.

I dagens løsninger burde du legge krav til at verktøyet har god støtte for måling av engasjement, og ikke minst omsetningen kampanjen genererer, og hvor godt kampanjen presterer i de ulike kanalene slik at du kan sammenligne og optimalisere. Ettersom martech-en jobber på hvers av kanaler, plattformer og kunder, så er det enklet å måle resultatene enkelte kampanjer, eller kampanjesuksessen på tvers av de ulike kanalene du kjører kampanjeaktiviteter på. 

Det kan hende du allerede har disse mulighetene i løsningen, men vet ikke helt hva du skal legge innsatsen i. Eller at du har andre utfordringer som gjør det vanskelig. Vi hjelper deg mer enn gjerne - kontakt oss gjerne for en prat!

 

Populære meninger.

PearlConvert etablerer ny Customer Engagement-avdeling

PearConvert styrker sin Customer Experience-satsning med ny Customer Engagement-avdeling; får 6 spesialister innen martech, personalisering, lojalitet, salg og service.

SEO for eCommerce: Hva er SEO?

SEO, eller søkemotoroptimalisering, handler om å gjøre nettsider synlig for Google og andre søkemotorer slik at potensielle kunder kan finne akkurat din nettside.

Convert og Pearl Group danner nytt e-handelshus – PearlConvert

Convert og Pearl Group danner nytt e-handelshus – PearlConvert. Skal bygge markedsledende e-handelsmiljø sentrert rundt markedsledende teknologi og kundefokus