Convert blir en del av Pearl Group Les mer

Lei en eCommerce-rådgiver


Lite ressurser i en periode? Våre konsulenter kan leies inn som midlertidige “eCommerce Managers” i perioder, eller om du trenger hjelp til spesifikke områder innenfor netthandel, eksempelvis strategi, analyse, SEO, onsite optimalisering, personalisering m.m.

Styrk teamet ditt med konsulenter og få nye perspektiver
 

Hos oss kan du leie konsulenter med mange års erfaring fra netthandel og digital markedsføring. Med erfaring fra både nasjonale og globale merkevarer, fra inn- og utland, vil de garantert kunne hjelpe dere å jobbe målrettet og strukturert med netthandel. Dette kan være gjennom rådgivning, kurs og opplæring, eller som innleide ressurser, hvor våre konsulenter fungerer som "eCommerce managers" og bidrar operasjonelt med utførelse av tiltak og oppgaver.

Våre konsulenter blir stadig leid inn som “eCommerce Managers” av våre kunder, hvor de blir del av eksisterende netthandels-team i perioder. Her kan vi bistå med å lede hele eCommerce-satsingen i perioder dere har behov, eller bistå med prosjektbasert rådgiving og arbeid innenfor spesifikke områder, eksempelvis optimalisering onsite, analyser og SEO.
 

Det kan blant annet være relevant å leie inn en eCommerce-konsulent om:
 

 • Dere har behov for å styrke teamet grunnet ressursmangel internt.

 • Dere har behov for en annen type ekspertise enn den dere har i teamet i dag, nye perspektiver eller rådgivning innenfor spesifikke områder. Eksempelvis gjennomføring av analyser, innholdsoptimalisering, eller hjelp og optimalisering i tredjepartsverktøy.

 • Dere ønsker et mer langsiktig samarbeid med en som kan ta ledelsen av temaet og hjelpe med organiseringen av det.

Så hva kan vi hjelpe dere med?

Det våre eCommerce-konsulenter hjelper dere med, er i all hovedsak, optimaliserings- tiltak og identifisering av disse ved hjelp av analyser.
 

 • Beste praksis eCommerce-rådgivning

 • Analyse og identifisere mulighetsområder for din nettbutikk.

 • Bistand til utvikling av nye landingssider og optimalisering av eksisterende

 • Optimalisering i / ved hjelp av tredjepartsverktøy (eks. produktanbefalinger, internsøk, kundeanmeldelses-verktøy, chatbots etc.)

 • SEO - analyse og bistand for å sikre, og øke organisk synlighet

 • Analyser, definisjon av KPIer (målfastsettelse) og rapportering

 • Tracking av nettsiden (Google Tag Manager og Google Analytics)

 • Teamledelse

 • Byråledelse

 • Digital markedsføring

 • Rådgivning til kampanjeplanlegging

 • Kurs & opplæring i diverse verktøy og systemer; Magento, Pimcore, Algolia, Nosto, Clerk, Google Analytics, Google Data Studio m.m. Les for eksempel mer om vårt svært aktuelle GA4 kurs her.

Optimalisering i verktøy

Våre konsulenter hjelper gjerne med å rådgi på tiltak, verktøy eller logikker som det kan lønne seg å bruke på nettsiden for å nå ulike mål, eksempelvis å øke antall konverteringer, konverteringsrate (CR), eller handlekurvstørrelse (AOV). 

Trenger dere også rådgivning på hvordan drive mersalg og oppsalg, enten direkte på nettsiden eller i digitale markedsføringskanaler? Her vil våre konsulenter gi anbefalinger på hvilke verktøy og tiltak man kan ta i bruk for å oppnå dette ved å ta i bruk diverse automatiserte AI-teknologier. Les mer her om hvordan trigge mersalg og oppsalg med produktanbefalinger.

Konsulentene kan også guide dere i forhold til bruk av kundeanmeldelses-verktøy, optimalisering og konfigurering av internsøk på nettsiden, rådgiving i forhold til ulike chatbot-løsninger, eller hvordan dere kan dra mest mulig nytte av UGC (User Generated Content) på nettsiden og i markedsføringen. Eller er kanskje målet å samle nye leads, som i nye epost-adresser og kundedata, så vil vi anbefale tiltak for hvordan dette kan gjøres mest mulig effektivt. 

Ønsker dere å styre det meste av den digitale markedsføring fra ett og samme verktøy, kan våre konsulenter rådgi og veilede dere i ulike automation marketing-verktøy, som f.eks. Dotdigital og Emarsys. 

Sikre god organisk synlighet med søkemotoroptimalisering (SEO)

I konsulentavdelingen har vi også en dedikert SEO-spesialist med på teamet. SEO-konsulenten vår hjelper dere å sikre deres organiske synlighet i Google og i andre relevante søkemotorer, ved å analysere, sette gode SEO-strategier og proaktivt jobbe deretter. Konsulenten følger opp med fortløpende rapportering, analyse og foreslåtte neste steg i optimaliserings-prosessen, enten det gjelder tekniske analyser, søkeordsanalyser, innholds-kartlegging og konkurrentanalyser, med hovedmålet om å øke andelen organisk trafikk inn til deres nettside.

Sett gode mål & KPIer for din nettbutikk og sikre gode rapporteringsrutiner

Innenfor eCommerce kan det være utfordrende å identifisere hvordan effekten av ulike tiltak bør måles, og konsulentene våre kan være gode støttespillere på nettopp dette. Ofte sitter man med mye data fra ulike aktiviteter og verktøy, som videre bør kobles opp mot overordnet strategi og mål. Våre konsulenter hjelper dere med å forstå hvilke KPIer dere bør velge for å måle suksess av ulike aktiviteter på best mulig måte, både i henhold til digital markedsføring og vedrørende aktiviteter på nettsiden.

Vi bistår også med rapportering og oppsett av smarte rapporter og dashboards i Google Data Studio, som vil hjelpe dere å se på dataen til deres nettbutikk på en litt annen måte. Ved å integrere flere datakilder i én og samme rapport vil dere også forenkle rapporteringsrutinene. Her vil dere sannsynligvis også finne svarene dere leter etter på en enklere og mer effektiv måte.

Trenger dere hjelp til å få satt opp analyseverktøy for din nettbutikk/nettside hjelper vi gjerne med oppsett og tracking. Vi jobber mye med Google Analytics, og kjenner svært godt til både Google Tag Manager, Google Search Console og Google Data Studio. Vi hjelper også gjerne med andre analyseverktøy som blant annet Adobe Analytics, Matomo, Plausible og Fathom for de som måtte ønske andre analyseverktøy.

Book et kurs for å få bedre kunnskap om en plattform eller et verktøy

Vi tilbyr også kurs i en rekke digitale verktøy og tredjepartsløsninger, hvor dere lærer hva som er beste praksis, og hvordan dere selv kan jobbe systematisk og målrettet i disse. Både hva gjelder netthandels plattformer som Adobe Commerce (tidligere kalt Magento), CMS systemer som Adobe Commerce Page Builder, Pimcore, og tredjepartsverktøy/teknologier som Nosto, Algolia og Clerk. Analyseverktøy som Google Analytics og Google Data Studio kan vi også kontaktes for kurs i. Les mer om vårt svært aktuelle Google Analytics GA4 kurs her.

Ta kontakt med våre konsulenter for en prat idag, så avdekker vi behovene sammen!

Vil du vite mer?

Ta en prat med Markus, han er utrolig dyktig på de fleste temaer innen digital handel, og er en trivelig kar i tillegg!

Kontakt Markus

Digital strategi, digital transformasjon og endringsledelse

Design, UX og CRO

Netthandel for B2C og B2B-aktører

Masterdata, produktberikelse og mediehåndtering

Best of breed-partnere og inhouse tech

Marketing, personalisering, lojalitet, kundeservice & salg

Få hjelp av våre eCommerce og marketing-spesialister 

Support, hosting og videreutvikling

Meld deg på nyhetsbrev!